Αυτή η ειδικά σχεδιασμένη διήμερη εκπαίδευση που προσφέρει το Κέντρο Αειφορίας στοχεύει να σας δώσει όλα τα επίκαιρα εργαλεία και τους πόρους που απαιτούνται για την εφαρμογή ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων πρωτοβουλιών σας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, αλλά και για την εξέλιξη των επιδόσεών σας στα ESG κριτήρια. Έτσι θα προσδώσετε αξία στον οργανισμό σας δημιουργώντας αποτελεσματική και ουσιαστική στρατηγική.
Στελέχη από Fortune 500 εταιρείες, τοπικές κυβερνήσεις και ακαδημαϊκοί φορείς έχουν εμπιστευθεί το Κέντρο Αειφορίας συμμετέχοντας στην προηγμένη μας εκπαίδευση για Πιστοποίηση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη -ESG, ώστε να κερδίσουν μοναδική αναγνώριση στον κλάδο της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Εταιρικής Υπευθυνότητας.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 30 Μαρτίου από τις 9:30πμ -5:30μμ και στις 31 Μαρτίου από τις 9:30πμ -5:30μμ, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής εκπαιδευτή, Νίκου Αυλώνα. Εδώ μπορείτε να δείτε την ατζέντα του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Χώρος διεξαγωγής του προγράμματος: Theoxenia Palace στην Κηφισιά
Οι διαπιστεύσεις μας

Το διεθνώς πιστοποιημένο πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESG) για στελέχη επιχειρήσεων που πραγματοποιείται τον Μάρτιο του 2023 επικεντρώνεται στις βασικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες στους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESG), της Κυκλικής Οικονομίας, της αλυσίδας εφοδιασμού, της Εταιρικής Υπευθυνότητας και της εταιρικής επικοινωνίας. Μεταξύ αυτών των προκλήσεων είναι:

  • Η πρόκληση της ενσωμάτωσης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGs) στο τρέχον Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης
  • Νέες τάσεις στη Βιώσιμη Ανάπτυξη-ESG και την Κυκλική Οικονομία και πώς να αποκτηθεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
  • Πώς να μεγιστοποιηθεί η εμπλοκή των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholder engagement)
  • Πώς να επηρεαστούν τα C-Suite στελέχη ώστε να ληφθεί η μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξή τους στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESG)
  • Ο ρόλος των Επενδυτών και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να μεγιστοποιηθεί η εταιρική απόδοση στις αξιολογήσεις ESG
Βασικές ενότητες που θα καλυφθούν
ΕΝΟΤΗΤΑ 1: Βιώσιμη Ανάπτυξη (ESG) και επιχειρησιακά οφέλη από την ενσωμάτωσή της

ΕΝΟΤΗΤΑ 2: Παγκόσμια και τοπική νομοθεσία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG emissions)
ΕΝΟΤΗΤΑ 3: Στρατηγική βιωσιμότητας, τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πρότυπα και απόδοση των ESG κριτηρίων (ESG Ratings)
ΕΝΟΤΗΤΑ 4: Υπεύθυνη επικοινωνία και ο τρόπος αποφυγής παραπλάνησης (Green & Blue Washing)
ΕΝΟΤΗΤΑ 5: Κυκλική Οικονομία και η σημασία της Βιώσιμης Ανάπτυξης ESG στην εφοδιαστική αλυσίδα – Στρατηγικές μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
ΕΝΟΤΗΤΑ 6: Δημιουργία Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας βάσει του GRI και άλλων κατευθυντήριων γραμμών για τα ESG κριτήρια – Αποτελεσματική επικοινωνία – Μελλοντικές τάσεις

Sustainability ESG Πιστοποίηση:

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν ένα διετές σχέδιο βιωσιμότητας που θα τους επιτρέψει να κερδίσουν την παγκοσμίως αναγνωρισμένη πιστοποίηση Sustainability ESG και να γίνουν Διεθνώς Πιστοποιημένα στελέχη επιχειρήσεων στη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ESG). Η τελική ανάθεση εργασίας τους βοηθά να εφαρμόσουν πρακτικά εργαλεία και να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν με πρακτικό τρόπο. Απαραίτητη προϋπόθεση της διαδικασίας πιστοποίησης είναι η φυσική παρουσία των συμμετεχόντων σε ποσοστό 60%.

Εγγραφή στο Newsletter

Τι αποκομίζετε από το πρόγραμμα

Διήμερη εκπαίδευση διάρκειας 16 ωρών με φυσική παρουσία, από έγκριτα στελέχη με μακροχρόνια και εξειδικευμένη διεθνή εμπειρία σε όλες τις πτυχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESG) και Κυκλικής Οικονομίας.
Διευρύνετε το δίκτυο επαγγελματικών επαφών σας καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος
Πιστοποιημένο εκπαιδευτικό υλικό και οδηγός εκπαίδευσης (σε ηλεκτρονικό αντίγραφο)
Δύο μέρες έντονης διάδρασης και ευκαιριών διεύρυνσης του δικτύου γνωριμιών σας μέσω σωστά δομημένων ομάδων εργασίας
Εκμάθηση πρακτικών εργαλείων βελτιστοποίησης της εργασιακής σας καθημερινότητας και συνεχής ροή ερωτήσεων-απαντήσεων
Εκθέσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας που σχετίζονται με τον τομέα σας
Αποκλειστική πρόσβαση σε ψηφιακά διαδικτυακά σεμινάρια για τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις βιώσιμης ανάπτυξης
Παροχή συμβουλευτικών προτάσεων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και αποκλειστικές εκπτώσεις σε πιστοποιημένα διαδικτιακά μαθήματα για να εκπαιδεύσετε την ομάδα σας μέσω της διεθνούς αναγνωρισμένης και βραβευμένης Sustainability Academy
Επωφεληθείτε από την ευκαιρία να αποκτήσετε το νέο βιβλίο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία, με ρεκόρ πωλήσεων διεθνώς, με τίτλο “Practical Sustainability Strategies: How to Gain a Competitive Advantage” (Wiley Publication, 2nd Edition), συγγραφέας του οποίου είναι ο επικεφαλής εκπαιδευτής Νίκος Αυλώνας, με έκπτωση 50%
Σχετικά με τον επικεφαλής της ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και βασικό εκπαιδευτή

Ο Νίκος Αυλώνας είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (Center for Sustainability and Excellence). Έχει διακριθεί ως ένας από τους 100 Κορυφαίους Ηγέτες στην Αξιόπιστη Επιχειρηματική Συμπεριφορά (“Top 100 Thought Leaders In Trustworthy Business Behavior”) από την Trust Across America. Είναι γνωστός διεθνής ομιλητής σε θέματα που σχετίζονται με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εταιρική Υπευθυνότητα, έχοντας πραγματοποιήσει ομιλίες σε όλο τον κόσμο και εκπαιδεύσει χιλιάδες στελέχη από οργανισμούς διαφορετικών κλάδων. Για να μάθετε περισσότερα για τον Νίκο Αυλώνα διαβάστε το βιογραφικό του εδώ.

Επωφεληθείτε από ένα πρωτοποριακό βιβλίο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με τίτλο “Practical Sustainability Strategies: How to Gain a Competitive Advantage” (Εκδόσεις Wiley) που γράφει ο εκπαιδευτής του προγράμματος, Νίκος Αυλώνας.

book cover
Το Κέντρο Αειφορίας είναι ένας κορυφαίος διαπιστευμένος φορέας παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ESG)

Το Κέντρο Αειφορίας είναι ένας διαπιστευμένος πάροχος εκπαιδεύσεων που οδηγεί τους οργανισμούς προς τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ESG). Τα προγράμματά μας εγκρίνονται από το CMI (Chartered Management Institute). Το Κέντρο Αειφορίας είναι επίσης πιστοποιημένο από το CPD,  Green America και μέλος του GRI (Global Reporting Initiative).

Οργανισμοί που εμπιστεύθηκαν αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Τμήματα που επωφελούνται

Marketing
Δημόσιες σχέσεις
Επικοινωνία
Γενική διεύθυνση
Ανθρώπινο δυναμικό
Βιώσιμη Ανάπτυξη / Εταιρική Υπευθυνότητα
Περιβαλλοντική διαχείριση

Συνεργάτες επικοινωνίας