Αυτο το τριήμερο διαδικυτακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει το Κέντρο Αειφορίας στοχεύει στη δομημένη κι αναλυτική παρουσίαση των νέων διεθνών προτύπων GRI Standards, τα οποία θα εφαρμοστούν το 2023 για τη σύνταξη απολογισμών Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESG) και του τρόπου αποτελεσματικής και άρτιας υιοθέτησης των προτύπων αυτών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των στελεχών των επιχειρήσεων για επιτυχημένη κατάρτιση στην έκδοση Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESG) από το νέο έτος.
Οι διαπιστεύσεις μας

Το τριήμερο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει το Κέντρο Αειφορίας στην Αθήνα, αφορά στην παρουσίαση των νέων διεθνών προτύπων GRI Standards για τη σύνταξη Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESG) από το 2023, ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένο για στελέχη επιχειρήσεων ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ελληνικής επιχειρηματικής πραγματικότητας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί:

  • Στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) των Ην. Εθνών και ο τρόπος ενσωμάτωσής τους στα πρότυπα
  • Στις απαιτήσεις που θέτει η νομοθεσία στις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, καθώς και στον τρόπο με τον οποίον μπορούν να εναρμονιστούν οι επιχειρήσεις
  • Στη συζήτηση γύρω από τα αποτελέσματα της νέας ετήσιας Έρευνας του Παρατηρητηρίου Απολογισμών του Κέντρου Αειφορίας για την Ελλάδα

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) είναι επίσημος συνεργάτης του Διεθνούς Οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI) και η εκπαίδευση πραγματοποιείται από έγκριτα στελέχη του με μακροχρόνια και εξειδικευμένη διεθνή εμπειρία σε όλες τις πτυχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESG) και Κυκλικής Οικονομίας. Η επιτυχής ολοκλήρωση της εκπαίδευσης κατοχυρώνεται διεθνώς με απευθείας πιστοποίηση (certificate) από το Διεθνή Οργανισμό GRI.

Εγγραφή στο Newsletter

Σχετικά με τον επικεφαλής της ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και βασικό εκπαιδευτή

Ο Νίκος Αυλώνας είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (Center for Sustainability and Excellence). Έχει διακριθεί ως ένας από τους 100 Κορυφαίους Ηγέτες στην Αξιόπιστη Επιχειρηματική Συμπεριφορά (“Top 100 Thought Leaders In Trustworthy Business Behavior”) από την Trust Across America. Είναι γνωστός διεθνής ομιλητής σε θέματα που σχετίζονται με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εταιρική Υπευθυνότητα, έχοντας πραγματοποιήσει ομιλίες σε όλο τον κόσμο και εκπαιδεύσει χιλιάδες στελέχη από οργανισμούς διαφορετικών κλάδων. Για να μάθετε περισσότερα για τον Νίκο Αυλώνα, διαβάστε το βιογραφικό του , εδώ.

Επωφεληθείτε από ένα πρωτοποριακό βιβλίο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με τίτλο “Practical Sustainability Strategies: How to Gain a Competitive Advantage” (Εκδόσεις Wiley) που γράφει ο εκπαιδευτής του προγράμματος, Νίκος Αυλώνας.

book cover
Το Κέντρο Αειφορίας είναι ένας κορυφαίος διαπιστευμένος φορέας παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ESG)

Το Κέντρο Αειφορίας είναι ένας διαπιστευμένος πάροχος εκπαιδεύσεων που οδηγεί τους οργανισμούς προς τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Τα προγράμματά μας εγκρίνονται από το CMI (Chartered Management Institute). Το Κέντρο Αειφορίας είναι επίσης πιστοποιημένο από το Green America και μέλος του GRI (Global Reporting Initiative).

Οργανισμοί που εμπιστεύθηκαν αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Τμήματα που επωφελούνται

Marketing
Δημόσιες σχέσεις
Επικοινωνία
Γενική διεύθυνση
Ανθρώπινο δυναμικό
Βιώσιμη Ανάπτυξη / Εταιρική Υπευθυνότητα
Περιβαλλοντική διαχείριση

Συνεργάτες επικοινωνίας