Με χρηματοδότηση του Bill and Melinda Gates Foundation η μέτρηση του κοινωνικού αποτυπώματος σημαντικής πρωτοβουλίας στην Αφρική από το Κέντρο Αειφορίας (CSE)

February 24, 2020
By CSE

Τις υπηρεσίες του στην Αμερικανική Elanco Animal Health Inc. παρείχε το Κέντρο Αειφορίας (CSE) για τον προσδιορισμό του κοινωνικού αντίκτυπου της πρωτοβουλίας “East Africa Growth Accelerator (EAGA)” σε αγρότες της  Αφρικής για την παροχή βιώσιμων λύσεων  μέσω της μεθόδου Social Return on Investment (SROI). Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE), «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για αυτήν τη συνεργασία, βοηθώντας στην ποσοτικοποίηση του κοινωνικού αποτυπώματος της δράσης “EAGA” που στοχεύει στη βελτίωση της ζωικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών στην Αφρική». Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Bill and Melinda Gates Foundation, ενώ αποτελεί ένα από τα δεκάδες προγράμματα που έχει αναλάβει και έχει ολοκληρώσει το τελευταίο διάστημα για λογαριασμό σημαντικών πελατών του το Κέντρο Αειφορίας (CSE) σε ΗΠΑ και Καναδά.

 

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στην παροχή λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε θέματα βελτίωσης εισοδήματος και υγείας στην Τανζανία, στην Κένυα και στην Ουγκάντα. Τα αποτελέσματα της μεθόδου Social Return on Investment (SROI), τα οποία αξιολόγησαν τον πρώτο κύκλο της δράσης (Ιούνιος 2017-Δεκέμβριος 2018), αποκάλυψαν πως για κάθε 1 δολάριο που επενδύθηκε από την Elanco και τα ενδιαφερόμενα μέρη της για τη δράση EAGA, δημιουργήθηκε κοινωνική αξία ύψους 2,48 δολαρίων για τις τοπικές κοινότητες στην Ανατολική Αφρική. Αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν 20% βελτίωση για τους μικροκαλλιεργητές γαλακτοπαραγωγής και πουλερικών και τις οικογένειές τους, τα μαγαζιά, τους διανομείς και τους χονδρεμπόρους στην περιοχή.

 

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες μέτρησης του κοινωνικού αποτυπώματος μέσω των μεθοδολογιών Social Impact Assessment και Social Return on Investment (SROI), Η μεθοδολογία αυτή αναπτύχθηκε προκειμένου να αποτυπώσει με αριθμούς την κοινωνική αξία που δημιουργούν συγκεκριμένες δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας εταιρειών και  ιδρυμάτων.

 

 

Οργανισμοί που μας εμπιστεύονται