Το Κέντρο Αειφορίας-CSE στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών (UN) στη Νέα Υόρκη

November 16, 2022
By CSE

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας-CSE κος Νίκος Αυλώνας, συμμετείχε ως ομιλητής στο 5th Annual United in Sustainability Summit, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2022 στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών (UN) στη Νέα Υόρκη.

 


Ο κ. Αυλώνας μίλησε σε πάνελ εμπειρογνωμόνων όπου παρουσίασε τα βασικά ευρήματα από τη νέα ετήσια έρευνα του Κέντρου Αειφορίας (CSE) σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στο Sustainability (ESG) Reporting στις ΗΠΑ και τον Καναδά και αναφέρθηκε τόσο στους παράγοντες επιτυχίας από τον χρηματοοικονομικό τομέα όσο και στη μεθοδολογία για γρήγορη υιοθέτηση των κριτηρίων ESG.

Στο ίδιο πάνελ η Kimberly Kosmenko, Project Director στην Optera και η Cristina Paslar, EVP, ESG Products στη Mastercard, μίλησαν για τους τρόπους με τους οποίους η κλιματική αλλαγή οδηγεί τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Άλλοι ομιλητές

Λίγο αργότερα, ο Διευθυντής του UNEP Jamil Ahmad, έκανε μια ανάλυση για το τι θα πρέπει να αναμένουμε από το COP27 και ο Ειδικός Βοηθός σε θέματα Κλιματικής Στρατηγικής του Λευκού Οίκου Jahi Wise, παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους τα πιστωτικά ιδρύματα μπορούν να συμμετέχουν στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια (Clean Energy Transition) αλλά αναφέρθηκε και στη σχετική Αμερικανική νομοθεσία.

Το United in Sustainability (UIS) είναι ένα δίκτυο πιστωτικών ιδρυμάτων και ενώσεων της Βόρειας Αμερικής που έχουν στόχο να επηρεάσουν θετικά τον κόσμο μας. Το συνέδριο παρέχει την ευκαιρία να μάθουμε πώς οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (ΣΒΑ), επηρεάζουν τις κοινότητές μας και πως οι συλλογικές μας δράσεις μπορούν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον.

 

 

Οργανισμοί που μας εμπιστεύονται