Το Μέλλον της Ευρώπης, Ο ρόλος της Βιώσιμης Ανάπτυξης – Διάλογος Πολιτών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Π.Μοσκοβισί

February 27, 2019
By CSE

Ανοιχτή συζήτηση με φοιτητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής  κοινότητας, είχε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών (27/2/2019) κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, στο Σεράφειο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

Τη συζήτηση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης και το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE) και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (iMBA) , κ.Νίκος Αυλώνας.

Ο κ.Μοσκοβισί αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και τις σημαντικές και δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έγιναν ενώ αναφέρθηκε με αισιοδοξία στο μέλλον της Ελλάδας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, τα οποία αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και μέσα από αυτά μπορεί να διασφαλιστεί η σταθερότητα και συνέχεια της Ευρώπης.

 

Στο διάλογο που ακολούθησε, οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους φοιτητές επικεντρώθηκαν σε θέματα οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, απασχόλησης των νέων, δημιουργικότητας και καινοτομίας, επενδυτικών προοπτικών, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα υποστήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα επιχειρηματικότητας και βιωσιμότητας.

Οργανισμοί που μας εμπιστεύονται