Νίκος Αυλώνας

Ιδρυτής & Πρόεδρος του CSE

About

Ο Νίκος Αυλώνας σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Louisville (US).

Έχει διακριθεί ως ένας από τους Top 100 Thought Leaders in Trustworthy Business Behavior από τον Οργανισμό Trust Across America. Είναι ένας από τους δημιουργούς και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI) που αξιολογεί την Εταιρική Υπευθυνότητα. Είναι μέλος του Advisory Board σημαντικών διεθνών οργανισμών στην Αμερική και Ευρώπη. Υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της επιτροπής Sustainability στο Επιμελητήριο του Σικάγο και σύμβουλος στο πρόγραμμα ηγεσίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Από το 2000, είναι part-time καθηγητής Management στο Αμερικανικό Κολέγιο της Ελλάδος (DEREE COLLEGE), διδάσκοντας Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, Supply Chain Management, ενώ έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε σχετικά θέματα στο Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στο Sheffield Hallam University στην Μ. Βρετανία και στο Kellogg School of Management στο Σικάγο. Ήταν για πολλά χρόνια επιστημονικός συνεργάτης στο European Foundation for Quality Management (EFQM) που εδρεύει στις Βρυξέλλες, και επικεφαλής του έργου για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού μοντέλου και μεθοδολογιών για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που υποστηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρώην Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Kofi Annan.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου, που γίνεται bestseller, στον χώρο της Βιώσιμης Ανάπτυξης «Practical Sustainability Strategies (Wiley 2014)» και ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου «Μanagement Models for the Future» που κυκλοφόρησε διεθνώς το 2009.

Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες για θέματα που σχετίζονται με την Αειφόρο Ανάπτυξη και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες παγκοσμίως και έχει αρθρογραφήσει σχετικά. O Νίκος έχει ασχοληθεί με την δημιουργία Εκθέσεων ΕΚΕ σε παγκόσμιο επίπεδο όπως: ΑΒΜ, Apivita, Jetoil, Neptune, Nestle, PITSOS, Savola, Γέφυρα, ΔΕΠΑ, Ελληνικός Χρυσός, Μύλοι Λούλη, Όμιλος Παπαέλληνα, Μπισκότα Παπαδοπούλου, Lloyds Banking Group, Alpha Bank, McCain Hellas, Quest κ.α.

Οργανισμοί που μας εμπιστεύονται